Fermente Sucuk

Fermente Sucuk

Sucuk Nedir ?

Sucuk, olgunlaştırılmış taze etlerin önce kıyma haline getirildikten sonra tuz ve katkı maddeleri ile karıştırılıp bağırsağa doldurup doğal koşullarda kurutulup olgunlaştırılmasıyla elde edilen geleneksel bir çiğ üründür.

Sucuk yapımında dinlendirilmiş olgunlaşmış pH değeri mümkün olduğu kadar düşük (pH 5.4-5.8) etler tercih edilmelidir. Hazırlanacak sucuk hamurunda etin toplam yağ miktarına göre %10 – %20 arası yağ katılmaktadır. Hamura katılan yağ hamur pH’ını yükselttiğinden seçilen etin pH’ı oldukça düşük tutulmalıdır. Sucuk üretiminde kullanılan et türümüz büyükbaş olarak dana ve sığır küçükbaş olarak ise sadece kuzu etini kullanmaktayız

Sucuğu nasıl yapmaktayız ?

Sucuk için Anadolu’nun en lezzeti baharat çeşitleri ile bir baş yapıt ortaya koyduk. Kasap sucuğu olan ürünümüz kasaplardan alınan etleri baharat , kuru bağırsak ve diğer ürünlerini kendimizden sağlayaraktan fason sucuk dolum hizmeti vermekteyiz. Sucuklar ısıl işlemden geçtikten sonra en kısa zamanda adrese soğuk zincir araçlarımızda teslim olur. Burada müşteri memnuniyeti önceliktedir. Bu yüzden etin karışmamasına özellikle çok dikkat etmekteyiz. Kalite ve lezzet konusunda halkımızın damak tadına güvendik ve en güvendiğimiz ürünü halkımıza denettirdiğimiz ürünümüzün de tam puan almıştır.