Sosis nasıl yapılır?

Üretime hazırlık

Kasaptan alınan etlerde hayvan etlerinin taşınması için soğuk zincir araçlarımız ile soğuk zinciri kırılmadan tesisimize doğru yolculuğu başlar. Tesisimize geldiği an mal kabulden alınarak pH , sıcaklığı ve tekstür özellikleri ve ağırlığı kontrol edilerek kırmızı parça et soğuk depo (0/+2 °C) konur. Eti işlemek için müşterinin isteği üzerine gerekli üretim alanına götürülür.

Sosis nasıl yapılır ?

Et kıyma makinesinde kıyma haline getirilir daha sonra karıştırma makinesine alınır. Bu aşamada özel baharatlar ve raf ömrünü uzatmak için katkı maddeleri katılır. Elde edilen sosis hamuru dolum makinesine hamur taşıma arabasıyla taşınır. Burada önceden hazırlamış olduğumuz doğal kuzu bağırsaklarına dolum işlemi başlanır. Kılıflarına doldurulan sosis askı arabalarına asılır. Isıl işlem görmek için fırına götürülür. Burada nem oranını azaltmak için kademeli olarak ısıtma işlemi gerçekleşir. Fırından çıkışında otomatik olarak ıslama işlemi gerçekleşir.
Fırından çıkarılan sosis 12-24 saat dinlenmeye alınır. Daha sonra ambalaj ve etiketleme yapılır.  Paketlenen sucuklar sevkiyat işlemi gerçekleşene kadar ambalajlı-paketli soğuk depoya (0/+2 °C) konulur.